EQUINOTERAPIA

L’Equinoteràpia o Teràpia assistida amb cavalls (TAC) és una teràpia alternativa i complementaria que es desenvolupa en un espai natural i que surt de la quotidianitat. L’objectiu principal és aportar una millora en la qualitat de vida de les persones en companyia dels cavalls com un més de l’equip.

Una de les característiques més interessants de l’equinoteràpia és que permet un ampli camp d’intervenció en les diferents àrees de la persona, doncs es tracta d’aconseguir un desenvolupament global aprofitant els beneficis físics, psicològics i socials, que es relacionen entre si. La nostra metodologia de treball es basa en despertar l’ interès i la motivació de la persona usuària a través del joc com a recurs educatiu i terapèutic.

Es tracta d'un tipus de teràpia flexible, informal, de col·laboració i que atén a la diversitat, de manera que cada persona és acompanyada de manera individualitzada i dirigint la intervenció als seus propis interessos i necessitats, i altament respectuosa amb la seva pròpia individualitat .

 

A QUI VA DIRIGIT?

            Aquesta teràpia s’utilitza tant en infants, joves i adults amb o sense patologia diagnosticada. Nosaltres partim de la idea que qualsevol persona, sempre que no estigui contraindicat, es pot beneficiar de les teràpies amb cavalls.

     

A mode orientatiu:

  • Retard mental
  • Autisme
  • Síndrome de Down
  • Dificultats escolars en l’àrea de l’aprenentatge, l’atenció, hiperactivitat, desmotivació…
  • Retard psicomotor
  • Problemes conductuals i d’adaptació social
  • Trastorns emocionals
  • Etc.

 

QUÈ OFERIM?

PROGRAMES D’EQUITACIÓ TERAPÈUTICA

Dirigit a persones que presenten necessitats educatives especials i/o terapèutiques amb habilitats que els permeten actuar ja sigui en el moment de preparar el cavall i/o en el moment de muntar. S’aprofita el contacte amb el cavall i la motivació que aquest genera per buscar diverses solucions a problemes d’aprenentatge i d’adaptació.

  • Casos més comuns: Autisme, hiperactivitat, síndrome de Down, trastorns d’aprenentatge, etc.

 PROGRAMES D’EQUITACIÓ SOCIAL

Dirigit a persones que presenten problemes de conducta i de comportament, els quals manifesten amb actituds d’enfrontament o evitació, falta de control, abandó personal, manca de tolerància a la frustració, etc. L’objectiu principal és el d’aprofitar la relació afectiva que s’estableix amb el cavall per ajudar a aquestes persones a superar els seus conflictes.

  • Casos més comuns: persones amb dificultat de comunicació, integració, bloqueig emocional, etc.

 Cal destacar que l’equinoteràpia és molt més que muntar, l’apropament al cavall i al seu medi natural ofereix múltiples possibilitats que no sempre suposen pujar directament sobre el seu dors.